Сърбинът Тито е новият крал на кокаина, снабдява Европа с тонове

Сърбин, който снабдява с тонове кокаин по-голямата част от Европа, е обявен от американската агенция за борба с наркотрафика /DEA/ за най-издирвания наркобос в Перу.

Според източници от ДЕА става дума за бивш треньор по бокс, роден в Сърбия, известен с прякора Тито. За него се твърди, че на световно ниво е по-могъщ дори от прочутия мексикански наркобарон Хоакин Гусман, известен като Ел Чапо, пише сръбското издание „Курир“.

„Водачът на наркомафията е роден в Сърбия, на възраст 45-50 години, не се знае със сигурност как се казва, а лицето му продължава да е голяма тайна. Това, което се знае, е, че всички го наричат Тито по името на бившия югославски лидер Йосип Броз.

Задържането на този бос е сред приоритетите за ДЕА. Мощта му на световно ниво, според информациите, събрани досега от полицията, надхвърля тази, която някога имаше Ел Чапо, който след задържането му в САЩ беше осъден на доживотен затвор“, разкрива полицай от специалната южноамериканска полицейска група, която заедно с ДЕА издирва сърбина.

Той описва боса от Сърбия като „чудовище, което не пести, за да докара дрогата на европейския пазар“. Той е пристигнал в Перу преди десетина години и там е успял да развие своя мрежа и собствен наркоклан, който изпраща дрогата от Перу за Европа.

За това колко харчи за транспорт говори фактът, че кокаинът с изключително висока чистота се превозва с трансокеански кораби, самолети или в подводници.

„До преди десетина години Тито е бил треньор на професионални боксьори в Сърбия. Чрез хора, които са работели с него и които срещал чрез спорта, като сред тях е имало и хора от подземния свят, мъжът успял да установи контакт с южноамерикански наркотрафиканти. За кратко време от купувач и посредник сърбинът се е превърнал в главен снабдител на европейския пазар с кокаин, произведен в Боливия, Колумбия и Перу“, казва източникът.

Тито обаче станал толкова силен, че вече е сред най-издирваните наркобосове, който ръководи собствен картел. Неговата престъпна група опакова дрогата главно в пристанище в Перу, като най-често крайната точка при транспортирането е Белгия, откъдето кокаинът се разпространява из Европа.

Сръбският крал на кокаина Тито печели от килограм кокаин по поне 49 000 долара, твърдят южноамерикански експерти.

„Кокаинът, с който Тито снабдява Европа, струва 1 000 долара. Щом го качи на кораба, стойността му на килограм скача на 5 000, а когато пристигне в Белгия, струва най-малко 50 000 долара“, казват източниците.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share