Сърбин преби полицаи на погребението на жена си, защото се оказала жива

Сърбин преби полицаи на погребението на жена си, защото се оказала жива

Сърбин преби полицаи, след като му съобщили, че съпругата му, която той мислел за мъртва, е жива, съобщава „Република“. 50-годишният Светозар П. от село в община Коцелева в западна Сърбия, нападнал служителите на реда с кръст, който купил за погребението на жена си.

Светозар е живял в извънбрачна връзка с Л.П. (64) в къщата си. Вчера сутринта той информирал дъщеря им, че майка ѝ е починала, а тя информирала полицията. Веднага след сигнала полицията пристигнала на място с лекар от Здравния център, който трябвало да потвърди смъртта. Когато полицията пристигнала, къщата на Светозар била пълна с роднини, съседи и приятели, дошли да изразят съболезнованията си, предаде NOVA.

„В къщата вече бяха донесли ковчег и кръст, всичко беше готово за погребението. Един от полицейските служители се приближи до Светозар, за да поговори с него, а лекарят влезе в стаята, където лежеше „починалата“, за да потвърди смъртта ѝ. Скоро обаче той се появи на вратата и каза, че жената е жива“, каза източник. След това полицейският служител влязъл в стаята и се уверил, че Л.П. диша и че е само в безсъзнание. Въпреки че ситуацията била доста странна, той щастливо излязъл от стаята и казал на Светозар, че съпругата му е жива и че е извикана линейка, която да я закара до здравния център.

Шокът обаче не свършил дотук. Недействителният вдовец неочаквано побеснял. Вместо да му олекне, че съпругата му е жива, Светозар грабнал дървения кръст, който бил купил за погребението, и нападнал с него полицая. След това той се приближил до полицейското превозно средство и счупил стъклото с кръста. При нападението е ранен един от полицаите. Полицията е овладяла ситуацията, след което по заповед на прокуратурата Светозар е откаран в психиатрична болница, където е поставен под наблюдение.