Съседи на пияната блондинка, влетяла в магазин с колата си, разказват странни неща за нея

Съседи на пияната блондинка, влетяла в магазин с колата си, разказват странни неща за нея

Жената, врязала колата си в магазин в пловдивския квартал „Коматево“, цял ден не е излизала от дома си и не отваряла вратата дори на съседи. В понеделник тя бе освободена от ареста срещу „подписка”. Инцидентът стана в 11:00 часа в неделя, а след като полицаите установиха, че водачката е с 1,8 промила алкохол в кръвта, тя бе задържана за 24 часа.

В неделя около 11 часа младата жена профучала с „Форд“ с хасковска регистрация по улицата и завила към магазина. Заради забавените си от алкохола реакции обаче, тя не успяла да спре навреме и врязала превозното средство във входната врата на търговския обект. Къщата, където тя обитава, се намира срещу клубната база на футболния отбор „Ботев”. На позвъняванията не отговори никой, а по думите на съседи жената е вътре. Лампите също бяха включени, пише traffic news. „Казва се Таня. Тук живее и баба й. Нейният адрес е на друга улица в квартал Кючук Париж. От скоро е тук, заедно с кучето си”, разказа комшийка на дамата.

Хъскитo й е вързано в задния двор на къщата. Животното лае неистово и опитващо се да се отскубне от синджира. По време на произшествието хъскито на пияната жена е било в автомобила. „Момичето е много кротко и никога не сме я виждали да пие, пияна или да носи вкъщи алкохол. Бяхме много учудени, като разбрахме за инцидента. Искахме да я видим как е, но тя цял ден не отваря вратата”, каза съсед, живеещ срещу дома на Таня.

Официално 39-годишната жена се води на друг адрес, близо до булевард „Никола Вапцаров”. Там няма никой, звънецът дори е прекъснат. Хората в кооперацията разказват, че не са виждали Таня и майка й от месеци. По-възрастната била в чужбина, а дъщеря й- в друг квартал. „Не беше комуникативна, само поздравяваше и се прибираше. Никога не сме виждали с нея компании или мъж. Сама беше. Не правеше проблеми и не сме я виждали пияна”, сподели съседка.

По случая е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура. Жената е привлечена като обвиняема. И към днешна дата смачканата кола стои пред потрошения магазин. В квартала продължава усилено да се коментира случая, а жителите са категорични, че е необходимо поставяне на легнали полицаи.