Съседи със смразяваща версия за огнен кошмар в „Надежда“

Съседи със смразяваща версия за огнен кошмар в „Надежда“

Пенсионерът, който се запали в апартамента си в столичния квартал „Надежда”, е бивш военен. Съседите на мъжа, който живеел самотно, подозират, че е искал да се самоубие, информира Нова телевизия. Една от версиите е, че огънят тръгнал от неизгасена цигара. Сигнал до телефон 112 подали съседи, част от които по-късно се евакуирали. Мъжът е изведен от горящото жилище и е откаран в „Пирогов”.

„Доколкото разбрахме се е самозапалил в леглото с цигара. Не е добре с психиката, иначе е доста общителен”, заяви Добромир Зидаров, негов съсед.

Пожарът е тръгнал от спалнята на възрастния мъж, която се намира на втория етаж. Домът на пенсионера е пълен с вехтории, които събирал от кофите за боклук. Според съседите изгорелият апартамент е огнище на зарази.

„Аз се боря с хлебарките вече не знам колко време и му казвам на него, но промяна няма”, сподели един от живеещите в блока. Съседи търсили съдействие от социалните власти, но реакция нямало. „Доста ни тормози с чукане, тропане. Правим му забележки, ходи събира боклуци от кофите за боклук. Влачи ги тук”, разказа още Зидаров. Според съседите му най-добре ще е пенсионерът да заживее в дом за възрастни.