Със сетни сили умиращият край Айтос Тургай спасил поне съпругата си

36-годишният строителен предприемач Тургай е загиналият при зверската катастрофа вчера на пътя между Айтос и Карнобат. Той е пътувал във фаталния Мерцедес МЛ с 33-годишната си съпруга, когато изгубил контрол над возилото и в района на заведението „Малкия бекир“ излязъл от пътя и се забил в дърво. Ударът е бил жесток и от лявата страна на джипа, Тургай е загинал на място, но с последните си възможности е направил така, че да промени максимално траекторията на джипа, за да даде шансове на съпругата си да оцелее, пише Флагман.бг.

И успял – тя е почти невредима след тежката катастрофа. Лекарите констатирали само повърхностни наранявания, като тя е откарана от местопроизшествието за допълнителен преглед. Жители на село Тополица разкриха, че Тургай имал прекрасно семейство с две деца. 36-годишният мъж бил добряк, изключително трудолюбив и през годините успял да се наложи като един от най-добрите строители в селото.

Помагал на всички със знанията и уменията си. Той и семейството му живеели в къща в селото. Айтоското село Тополица не може да повярва вече няколко часа, че техният съселянин – 36-годишният Тургай Ферад Джевдет е загинал. „Тургай беше страхотен човек, от две години работя във фирмата му, той е най-коректният работодател, който може да съществува. Обичаше много съпругата си и двете си деца. Още не мога да повярвам, че го няма. Тази сутрин двамата пихме кафе, щяхме да работим, но заради лошото време се отказахме”, каза служител на Тургай във фирма „Поли терм” ЕООД.

Компанията се занимавала с поставяне на топлоизолации. В нея работели между 10 и 15 души, на които Тургай плащал най-високите заплати в Тополица и околните села. Той има две деца. Момченцето му тази година е ученик в първи клас, а момиченцето е на 2 годинки. Тургай е пътувал към Карнобат със съпругата си Йокуш. Неговите съселяни са категорични, че той е добър шофьор, нямал нарушения и много рядко си позволявал да кара с превишена скорост. Недоумяват как се е стигнало до нелепия инцидент.

Според полицейската сводка, ПТП-то е след изпреварване и прибирана в собствената лента. Не е изключено причината да е аква планинг или неравност по пътната настилка, която да е преобърнала джипа му и да го е забила в крайпътно дърво. Мерцедесът се е ударил откъм шофьорската врата и Тургай е издъхнал на място.

Съпругата му Йокуш е в бургаската болница с леки наранявания, предстои да бъде изписана до часове. Децата на Тургай все още не знаят за трагедията, бабата и дядото са ги изолирали за няколко часа, докато намерят подходящ начин да им съобщят, че баща им вече не е между живите. Цялото село Тополица се кани да изпрати Тургай до вечния му дом, местните са категорични, че той оставя светла диря и е пример за подражание.