Със счупена подбедрица и пръсти е детето „Спайдърмен“, което падна от прозорец в детската

Със счупена подбедрица и пръсти е детето „Спайдърмен“, което падна от прозорец в детската

Детето, което падна от втория етаж на детска градина, е със счупена подбедрица на единия крак и счупени пръсти на другия, предава Нова тв. Прекарало е нощта в болница. То е без опасност за живота и без вътрешни травми.

Инцидентът е станал от прозореца на втория етаж. По разказ на персонала, детето е отворило прозореца и е полетяло. Според тях всичко е станало за секунди. „Детето ми каза, че е Спайдърмен. Обясних му, че това е невъзможно.

Видяхме, че детето е добре, счупени са му крачетата. Трябва да се вземат мерки, моята дъщеря мислеше, че е фея. Но трябва да се вземат мерки ”, обясни кметът на града Здравко Димитров, който е разговарял с детето и родителите.

Той е на мнение, че слагането на решетки няма да е добро решение за децата.Психолози влизат в детската градина. Те ще работят с родителите, персонала и децата. „Този разговор трябва да бъде системен.

Важни са две неща – колко време имаме да говорим с децата и да наблюдаваме знаците, които те ни дават. Другото важно е диалогът между персонала и родителите. Те имат наблюдение как реагира на детето.

Ситуацията е била изненадваща – нямало е конфликт, нямало е конкретна причина, която да провокира това поведение”, обясни психологът Ренета Бонева.