Със 100 км/ч летяло БМВ-то, убило две момчета край Кадиево

Със 100 км/ч летяло БМВ-то, убило две момчета край Кадиево

Нови подробности изнесе прокуратурата във връзка с бруталната катастрофа край село Кадиево през ноември, при която загинаха две момчета на 16 и 17 години.

Трагедията се разигра в следобедните часове на 11 ноември. Няколко дни преди инцидента шофьорът на БМВ-то, което се превърна в ковчег – 19-годишният Петър Маринашки, спукал задна дясна гума край Асеновград. Приятел му предоставил резервна, а повредената той дал за ремонт в Пловдив, пише „Марица“.

Около 15.20 часа на фаталния 11 ноември Маринашки се качил на БМВ-то и тръгнал от Стамболийски за града под тепетата, за да вземе ремонтираната гума. В колата се качили още четири момчета, които пожелали да го придружат.

Отзад били седнали 16-годишният Тодор Бараков и 17-годишният Виктор Василев. Компанията спряла за кратко на крайпътна бензиностанцията в Кадиево, след което продължили към Пловдив.

Маринашки настъпил педала и вдигнал около 100 км/ч. Двама от компанията гледали в телефоните си, а останалите разговаряли и се смеели. В този момент, въпреки че се движел по прав участък от пътя, Петър изгубил управление над немското возило, не успял да овладее зигзагообразните движения на задната му част, излязъл от очертанията на пътя и се блъснал в крайпътно дърво.

Автомобилът спрял на 7-8 метра от дървото. На място пристигнал екип на Спешна помощ и полицейски служители. Маринашки бил тестван за алкохол и наркотици в кръвта, като резултатите са били отрицателни. Трагедията завърши с две жертви – 16-годишният Тодор Бараков и 17-годишният Виктор Василев

Маринашки има шофьорска книжка от 31 май 2019-а, до момента не е осъждан.

След кървавия инцидент бащата на Бараков изпрати писмо до главния прокурор Иван Гешев, в което го моли лично да се заеме със случая.

Резултатът не закъсна. Върховната касационна прокуратура и Апелативната прокуратура в Пловдив взеха на специален надзор досъдебното производство срещу Маринашки.

Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2 000 лева. С постановление на наблюдаващия прокурор му е отнета книжката.

Досъдебното производство е в активна фаза на разследване. В момента се изчакват единствено резултатите от назначена химическа експертиза, след което предстои конкретизиране на обвинението и приключване на разследването, съобщават от прокуратурата.