Със 150 куршума – убиха полицай, задържал сина на Ел Чапо

Със 150 куршума – убиха полицай, задържал сина на Ел Чапо

Eдин от полицаите, отговорен за краткото задържане на сина на наркобоса Ел Чапо – Овидио Гусман, бе брутално убит вчера. 32-годишният Едуардо Н. е убит на паркинг пред търговски център в Кулиакан. В тялото му са изстреляни малко над 150 куршума.

На видео, заснето от охранителните камери на търговския център, се вижда как червен автомобил, който е преследвал белия Nissan на Едуардо, паркира до него. Двама мъже слизат от колата с автоматични пушки. Цялата операция продължава около 30 секунди. Убийците стрелят по полицая, докато той е още в автомобила си. След това се качват обратно на червената кола и изчезват.

Преди няколко седмици Овидио Гусман бе арестуван и веднага бе освободен по нареждане на министъра по сигурността Алфонсо Дурасо. Видео, заснето от полицаите, показва как Гусман излиза от къща с вдигнати ръце. Веднага избухват безредици из Кулиакан между клана „Синалоа“ и силите за сигурност. Полицаите нареждат на сина на Ел Чапо да направи нещо, за да прекрати нападенията.

Гусман се обадил на своя брат Архивалдо Иван Гусман Салазар и му казал „да спре този хаос“, но той отказал и започнал да заплашва войниците и техните семейства. Осем минути по-късно се появила и първата информация за ранени полицаи. Властите знаели, че „Синалоа“ е по-силна, за това решили да освободят Гусман. 13 души загиват в сблъсъците.