Тарикат без книжка взел заем, за да подкупи полицаи

Тарикат без книжка взел заем, за да подкупи полицаи

36-годишен шофьор без книжка взе пари назаем, за да подкупи полицаи. Униформените обаче не се огънали и седналият зад волана бил привлечен като обвиняем, съобщават от marica.bg

Шофьорът, който е турски гражданин, живеел в Истанбул. Връщал се в България за по няколко месеца в годината и работел в строителството. През февруари тази година бил за няколко дни в квартирата на свой сънародник в града под тепетата.

На 27 февруари двамата се движели с „Опел Астра“, като зад волана бил турчинът без книжка. По същото време в града се провеждала специализирана полицейска операция за подобряване на безопасността на движение. Двама служители на МВР спрели за проверка возилото на ул. „Георги Бенев“ в квартал „Кършияка“. Те поискали документите на шофьора, но той им предоставил само паспорта си, като станало ясно, че няма книжка. За да не му бъде съставен акт, нарушителят поискал от своя сънародник 200 лева назаем. След като ги получил, веднага ги пуснал в патрулния автомобил през прозореца.

Униформените не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай. Турчинът бил задържан. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ и му е наложена забрана да напуска страната. Днес прокуратурата внесе обвинителния акт срещу него, като предстои старт на делото в Окръжния съд.