Тарикат без книжка зареди гориво за 300 лева и избяга

Тарикат без книжка зареди гориво за 300 лева и избяга

След гонка е задържан врачанин без книжка, който заредил гориво за голяма сума пари и избягал без да плати, съобщават от МВР.

Минути след 10 часа тази сутрин автопатрул на група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ към областната дирекция се отзовал на сигнал за шофьор на лек автомобил, който след като заредил дизелово гориво на стойност 300 лева на бензиностанция, на автомагистрала „Хемус“ в района на вилна зона Зелин, потеглил без да плати, предава BulNews.

Служителите на реда бързо засекли нарушителя и предприели действия за спирането му – последвали го с включена светлинна сигнализация, на което водачът не се подчинил и продължил движението си по аутобана в посока София. След около 10-минутно преследване лекият автомобил е спрян в района на село Жерково. При извършената проверка униформените установили, че автомобилът е с регистрационни номера на друга кола, а оригиналните били открити в багажника.

На задната седалка полицейските служители намерили и още един комплект табели – за друго превозно средство. При направена справка станало ясно, че 24-годишният шофьор не притежава свидетелство за управление на МПС. На място е тестван за употреба на алкохол, пробата му е отрицателна. На местопроизшествието е извършен оглед. Мъжът е задържан в ареста за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.