Тарикат запали колата си след катастрофа, обяви я за открадната

33-годишен жител на Етрополе се опита да излъже полицията след катастрофа по негова вина, но беше разкрит и задържан за 24 часа, съобщиха от ОДМВР-София. Тарикатът запалил собствения си автомобил и излъгал униформените, че е откраднат. Колата дори била обявена за общодържавно издирване.

При проверката на версията му обаче полицаите открили доста съмнителни разминавания с твърденията на мъжа. Инцидентът, заради който шофьорът се оплел в лъжи, се случил близо 2 часа след полунощ в нощта срещу понеделник. Тогава той ударил близо до бензиностанция лека кола „Мазда“, след което избягал. Подозренията са, че тогава той е бил пиян. После спрял в ливада близо до село Лопян и запалил колата си.

После спокойно отишъл в районното управление на полицията и подал сигнал, че автомобилът му е изчезнал. Разказал, че към 18.30 часа за последно е бил в машината пред блока си и я е оставил, без да иска, с ключа на таблото.

Когато полицаите го разобличили, измамникът посочил къде са останките от изгорялата му кола, която е снета от издирване. След оглед на местопроизшествието по случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията.