Татяна Дончева: Ламбовски е човек на СИК и идва като провокатор

Татяна Дончева: Ламбовски е човек на СИК и идва като провокатор

Повод за изказването й е скандалът от неделя, под чийто знак преминаха и вчерашните протести. По време на живо включване на бившия правосъден министър и лидер на „Демократична България“ Христо Иванов бившият депутат Димитър Ламбовски споменава, че някой се е обадил на Младен Михалев – Маджо. Твърди се, че този „някой“ е бившият шеф на ББР и изключително близък до Делян Пеески Стоян Мавродиев.

„Ламбовски е момче на СИК. Всеки може да го провери в интернет. Познавам го от финалната фаза на битността му в НДСВ. Появяват се такива лица, които не съм виждала от 15 години.

Такъв човек имаше и по време на ареста на Минчо Спасов – изведнъж се появи от нищото, започна да флиртува с полицията, да убеждава хората, че трябва да станат от трамвайните релси и да ги освободят. Това са лицата от онази част на НДСВ, която никога не е била ясно каква е и на кого е“, посочи Дончева.

По думите й Ламбовски е „странна персона“, която е имала интереси към енергетиката, които не кореспондират с неговото образование и квалификация.

„В един момент стана някакъв странен свидетел по разни неща. Появи се като свидетел по делото срещу Румяна Ченалова. Какъв си ти? Какво точно казваш и защо през теб се доказват обвинителни тези? Какво значи „някой ми каза и идвам да свидетелствам“? По същия начин се появи в „джуджетата“. Как той твърди, че Димитър Франтишек е дал едни пари? Аз за пръв път чувам обвинението да дава пари. Като какъв ги е взел?“, отсече Дончева.

Тя счита за незначителен факта, че Стоян Мавродиев е евентуалното лице, което се е свързало с Маджо.

„Той е частно лице, независимо от биографията си. Бойко Борисов също говори с Маджо и Пашата. Пашата управлява енергетиката. Откъде е премиерът? Кой назначи счетоводителката на Пашата за министър? Ситуацията в държавата е като ситуацията в „Левски“. Това е положението – няма нищо на терена. Всичко е разрушено“, заяви още Дончева.