Тежка катастрофа и край Благоевград днес

Тежка катастрофа и край Благоевград днес

Oколо 17 часа допълвайки черната неделна статистика, съпроводена от натоварения трафик, заради завръщането на хората по родните места след трите почивни за държавата дни, тежка катастрофа стана и на главен път Е-79 малко след Благоевград в посока София, след “Антените” в района на мотел “Рилци”.

Червен пикап “Ситроен” с надпис “Община Благоевград” се е ударил в мантинелата. От удара мъж на около 50 години и жена са изхвърчали от возилото, състоянието им е критично. Две линейки са ги транспортирали в благоевградската болница.

Стана ясно, че катастрофиралият на главен път Е-79 край Благоевград пикап “Ситроен”, с надпис “Община Благоевград”, се ползва от фирмата стопанисваща приюта за кучета и е бил шофиран от Иван Ч., а заедно с него е пътувала Елена М. Десетки очевидци са спрели, за да окажат първа помощ на пострадалите до пристигането на линейките. Според тях пикапът е самокатастрофирал.

Движението е изключително натоварено. На място има пожарна и полиция, която регулира движението, защото навсякъде има потрошени ламарини.