Тежка катастрофа край Севлиево: Един загина, друг е ранен

На 22 ноември около 14:00 часа, чрез ЕЕН 112 в дежурната част на РУ – Севлиево е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие, възникнало между лек и товарен автомобили на главен път София – Варна, на около километър след сградите на „Идеал Стандарт“, в посока Варна. Това съобщиха от ОДМВР-Габрово.

По първоначални данни, при навлизане в десен завой 48-годишна жена от София, водач на лек автомобил, губи контрол над управляваното от нея моторно превозно средство, навлиза в насрещното платно, и се удря странично с дясната част в движещ се в посока Варна товарен автомобил с прикачено към него полу-ремарке, управляван от 52-годишен водач от град Левски.

В следствие на удара, водачът на лекия автомобил е с фрактура на таза, и е настанена за лечение в ортопедично отделение на болницата в Севлиево, без опасност за живота. При инцидента, на място е починал 74-годишен пътник, пътуващ на задната седалка на лекия автомобил.

Участниците в пътнотранспортното произшествие са проверени за употреба на алкохол с техническо средство. Пробите и при двамата водачи са отрицателни.

На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Габрово. Механизма и причините за възникване на инцидента са в процес на установяване.