Тежка присъда за ревнивеца Бочката, опитал да убие двама

Тежка присъда за ревнивеца Бочката, опитал да убие двама

Пловдивският окръжен съд произнесе тежка присъда за Богоя Богоев – Бочката от село Ръжево, опитал да убие своя съседка и нейн добър познат. Той ще търка наровете 12 години. Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

На добра воля Бочката помагал на 64-годишната Горнишка, която има здравословни проблеми и се нуждаела от подкрепа. Тя поддържала добри контакти и с 60-годишния Лазар Лазаров от същото село, който я возел с колата си да пазарува. Това дразнело Богоев.

На 16 септември миналата година на Бочката му кипнало. След като Горнишка и Лазаров пак отишли с колата му до близко пак излезнали заедно, Богоев попрекалил с алкохола л и сменил катинара на къщата й. Когато се прибрали, жената се озадачила и потърсила обяснение от вбесения ѝ съсед. Той извадил кухненски нож с 13-сантиметрово острие и я пробол в областта на лицето и гърба.

Лазаров се опитал да помогне, но побягнал като видял ножа. Богоев го настигнал и му нанесъл рани в краката. Жители на селото чули виковете му за помощ и се обадили в Спешна помощ и полицията. Двамата пострадали били откарани за лечение в болницата.