Тежка челна катастрофа на пътя София – Варна

Двама души са пострадали при катастрофа между два автомобила на пътя София – Варна, в района на с. Пролаз. това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Търговище. Сигналът за инцидента е получен на тел. 112 днес в 14,15 ч. Катастрофата е между пътуващ в посока Варна лек автомобил „Рено Канго“ и движещ се в противоположната посока лек автомобил „Рендж Роувър“.

По първоначална информация първият автомобил е навлязъл по неустановена до момента причинa е навлязъл в лентата за насрещно движение, и е последвал удар с другия автомобил. Двама души – мъж и жена, са откарани за преглед в МБАЛ-Търговище. Движението по първокласен път I-4/София-Варна/ в община Търговище – в района на с. Пролаз, се осъществява временно в едната лента за движение. В момента се извършва оглед на местопроизшествието.

След приключването му и след почистване на пътното платно от разлялото се по него масло движението отново ще бъде възстановено и в двете ленти. Към момента то се регулира от екипи на сектор „Пътна полиция“ при областната дирекция. От полицията съветват водачите на МПС да шофират внимателно и да съобразяват скоростта на движение с метеорологичните условия и с мократа пътна настилка.