Терористичен акт на коледна меса във Франция? 21 са в болница

21 души бяха хоспитализирани в Северна Франция, а двама от тях са в тежко състояние, след като бяха обгазени с въглероден оксид по време на коледна меса, предаде АФП.

По време на църковната церемония в град Оаз в навечерието на Коледа няколко души са се оплакали от главоболие. При пристигането на линейки със спешни медици, посетителите в църквата са били евакуирани в близко читалище, където всички миряни са били прегледани. От 72 души по-сериозно пострадали са 19, които са били хоспитализирани. Двама от тях са в тежко състояние. Единият от тях е поставен в барокамера с кислород.

Местният служител на службите за извънредни ситуации Никола Муген заяви, че нивата на въглероден оксид са били над 350 части на милион (ppm), като са били измерени във вътрешността на църквата.

Причината за отравянето все още не е установена. Местният кмет разпореди църквата да бъде затворена. Проверяват се всички версии, включително терористичен акт.

Въглеродният оксид е невидим газ, който се получава при изгаряне на горива като въглища, дърва, дървени въглища, нефт, керосин, пропан или природен газ.

Уебсайтът на Комисията за безопасност на потребителските продукти в САЩ посочва, че излагането на устойчиви концентрации на CO над 150 до 200 ppm може да доведе до дезориентация, безсъзнание и дори смърт.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share