Те са много по-силни от Коза Ностра! Европа е превзета от Черната брадва

След Италия прословутата нигерийска банда „Блек Екс“ (известна също така като Черната брадва) – известна с това, че плаши хората с вуду магия – бавно превзема Швеция. Те вече са окупирали територията си в най-големите градове Стокхолм и Гьотеборг, като шведската национална телевизия съобщава, че полицията е потвърдила присъствието им в университетския град Упсала.

Наречени „Черната брадва“, те изграждат култ към смъртта, основната им работа е трафикът на наркотици и хора и са известни с убийства, отвличане и използването на вуду като инструмент за изнудване. „Те държат жените за заложници и ги плашат да вярват, че ще свършат с вуду магия, ако напуснат бизнеса с проституция. Те продават кокаин и хероин „, предупреди говорителят на полицията в Упсала Хале Пожаревус.

В началото на септември младеж със 70 капсули хероин и кокаин беше арестуван на летището в Стокхолм. Той призна, че извършва куриерска работа за бандата, защото те убили баща му в Нигерия и заплашили да убие и майка му. „Те използват заплахи, но също така знаем, че убиват хора, въпреки че засега нямаме индикации, че са го правили в Швеция. Но знаем, че това се случвало в Нигерия и страните, където те са създали своята мрежа. “

Днес мрежата е широко разпространена, от родната Нигерия, Европа и чак до Канада. В Италия Черната брадва остави най-дълбокия си отпечатък досега и се очакваше, че ще се сблъска с мафията Коза Ностра в Сицилия. В крайна сметка те постигнаха компромис, оставяйки част от приходите си на доминиращата мафия Коза Ностра.

В Европа най-застрашени са мигрантите от Западна Африка, на които са обещани работни места и са замесени в престъпна дейност. Шведската полиция предупреди, че особено дебне край джамиите в Стокхолм. За да привлекат колкото се може повече хора, те използват и заплахи от местната версия на вуду, наречена yuju.

Те твърдят, че извършват ритуали и уверяват жертвите, че бандата им ще открадне душите им, ако не се подчинят на заповедите им или ги докладват в полицията. Трябва да се каже, че нигерийската мафия е със седалище в университетския град Бенин, където в края на 60-те и началото на 70-те години бяха създадени тайни окултни общества, които имат силни политически стремежи и антиколониалистически възгледи. Но с течение на времето и особено след кризата, която удари Нигерия през 80-те, те изоставиха политическите си идеали и се утвърдиха като престъпни организации.