Тийнейджър премаза с колата си мъж след сбиване, виновникът избяга

Мъж е починал в резултат на нелеп пътен инцидент. Около 23:00 часа в сряда в районното на Панагюрище бил получен сигнал за пътен инцидент, при който бил прегазен мъж на кръстовище в средногорския град.

Незабавно към мястото били насочени екипи на полицията и Спешна помощ. Пострадалият 57 годишен мъж от същия град е бил в тежко състояние и починал още по време на транспортирането му към болницата.

Екип от разследващ полицай, криминалисти, пътни и охранителни полицаи започнали да разнищват случилото се. Станало ясно, че малко преди инцидента възникнала свада между две групи от мъже и младежи.

Пострадалият бил в едната група и се обадил на сина си, за да доведе още хора на помощ. Младежите се качили на лек автомобил „Ауди“, управляван от 18-годишен жител на същия град.

Водачът шофирал с несъобразена скорост в района, където станало сбиването и на кръстовище с тясна улица в тъмнината не видял лежащия на пътя 57г годишен мъж. Автомобила преминал през мъжа, в резултат на което той починал.

Тийнейджърът, който имал от скоро свидетелство за управление на МПС се уплашил, изоставил автомобила на черен път и се укрил. Малко по-късно осъзнал случилото се и сам отишъл в сградата на районното.

Той е задържан за срок от 24 часа, а за случилото се незабавно е уведомена прокуратурата. Установена е самоличността на всички участвали в скандала и сбиването, за да се изясни в пълнота създалата се ситуация.

Трупът е откаран за аутопсия в „Съдебна медицина“-Пазарджик за аутопсия. По случая се води досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура в Пазарджик.