Тийнейджър с БМВ помете три момичета на тротоар, едното е в тежко състояние

Тийнейджър с БМВ помете три момичета на тротоар, едното е в тежко състояние

Три момичета по на 23 години пострадаха при катастрофа в Стара Загора снощи малко преди 23,30 часа, потвърдиха днес от полицията. Една от ранените е в много тежко състояние в Университетската болница – с отрязан ляв крак и надробен десен, който също можело да бъде ампутиран. Добрата новина при нея е, че няма други травми по главата и тялото. Засега е стабилизирана, но все още има опасност за живота й, съобщава „24 часа”.

Другите две пострадали също са в болницата, но при тях няма опасност за живота, състоянието им е стабилно.

Трагедията станала на старозагорската улица „Христина Морфова“. Трите момичета, които работели в недалечен търговски център, се прибирали заедно след работа. Колата ги връхлетяла, докато те били на тротоара в близост до кръгово движение, край голяма търговска верига. Според лекари, едната от пострадалите, която била в съзнание, им съобщила, че колата направила две обиколки на кръгово с цел „да върти гуми“ и след втората обиколка излязла от кръговото и се врязала в тях с висока скорост.

Това е станало отляво – преди да удари пешеходките на тротоара, автомобилът е преминал през цялото платно на улицата.

Дали е било точно така ще изясни назначената експертиза. Засега от полицията само казват, че проверката на място не е установила водачът на лекия автомобил да е употребил алкохол или наркотици, но не съобщават на каква възраст е той.

Малко по-късно неофициално стана ясно, че злополучният шофьор е на 18-19 години, а свидетелството му за управление на моторно превозно средство е едва от няколко месеца.