Тинето гръмнат като наркотрафиканта Женята през 2003 г.

Тинето гръмнат като наркотрафиканта Женята през 2003 г.

Убийството на 44-годишния Георги Христов-Тинето край стадион „Георги Аспарухов“ напомня разстрела на наркотрафиканта Евгени Стефанов-Женята през 2003 г., посочват пред Lupa.bg криминалисти.

Единият и другият са гръмнати в главата, докато отиват на фитнес. В случая с Тинето обаче убийството не е извършено заради разпределение на наркопазара, а заради отмъщение.

„Тинето не се е занимавал с наркотици. Възможно е освен убийството през 2002 г. в Харманли, да е извършил и друго престъпление, за което сега да му отмъщават. Не е изключено близките на разстреляния счетоводител или на ранените му колеги от шивашката фирма също да искат неговата смърт. Не са го поръчали по-рано, тъй като се е криел в чужбина, а след това е бил в затвора“, предполагат нашите източници.

„Убийството не е професионално извършено – изстреляни са 5 куршума. Професионално са ликвидирани Илия Павлов и Георги Илиев – с 1 куршум в сърцето. Опожарената кола може да спаси килърите. С драсването на клечката са заличени миризми, следи и т.н.“, обясниха ченгетата.

Вчера в 7:54 ч. е подаден сигнал за намерен мъж в безпомощно състояние пред фитнес центъра на „Герена“. Той е застрелян в главата, докато е говорел по мобилния си телефон. Приблизително в същия час, само че преди 18 г., е гръмнат наркотрафикантът Евгени Стефанов – Женята.

На 4 ноември 2003 г. малко след 8 часа Женята и бодигардът му Николай Николов се отправили към фитнес центъра, който се намира в бивша баня до Военноисторическия музей в столицата. В момента, в който се насочват към входа на залата, до тях се приближава мъж с готово за стрелба оръжие в ръка. Двамата опитват да извадят своите пистолети, но изпускат пълнителите им. Останали без защита, Женята и Николов хукват панически да бягат, но попадат в засада. От другата страна на фитнеса ги чака втори убиец. Щом вижда мишените, започва да стреля.

По Женята е гърмяно с над 20 куршума, като три от тях попадат в главата му. Издъхнал е на място. Гардът му е улучен 3 пъти. Единият куршум го дупчи над окото, друг излиза през бузата му. Приет е в болница в изключително тежко състояние, но оцелява.

Веднага след стрелбата килърите бягат с черно „Ауди“, което ги чака наблизо. Публичният разстрел става пред очите на десетки хора, които бързат за работа. Изстрелите са чути чак в румънското посолство, което се намира наблизо. Тялото на Женята, с отнесена от куршуми глава, лежи няколко часа на земята пред фитнеса. Според разследващите вендетата срещу Стефанов вероятно е свързана с изчезването на 600 килограма кокаин, складирани в Благоевград и собственост на колумбийската мафия.