Тираджия опита да внесе нелегално 148 000 маски от Турция

Тираджия опита да внесе нелегално 148 000 маски от Турция

Митнически служители на граничния пункт с Турция „Капитан Андреево“ откриха недекларирани 148 000 защитни маски в камион със спортни дрехи, чанти и обувки, съобщиха от Агенция „Митници“.

Товарният автомобил е пристигнал на пункта от Турция и според представената транзитна декларация е превозвал стоки от Турция за Словакия. При извършената щателна митническа проверка митническите служители откриват недекларирани в представените митнически документи 31 кашона, съдържащи 148 000 броя защитни маски за лице, във фабрични опаковки.

При проверката е било установено още, че камионът превозва и 9254 декларирани спортни облекла, чанти, обувки и артикули с обозначения на световноизвестни търговски марки, за които има съмнение, че са фалшификати. „Марковите“ стоки са били задържани по съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост.

Контрабандните маски също са били иззети. Срещу шофьора на автомобила, български гражданин с инициали E.M., e съставен акт за нарушение на Закона за митниците, допълват от митницата.