Тир удари две коли на възлово кръстовище в Русе

Тир удари две коли на възлово кръстовище в Русе

Тир удари два автомобила на възлово кръстовище в Русе. Пострадаха трима души, които са откарани в болницата за преглед, а инцидентът предизвика огромни задръствания.

Тежкотоварният камион с шуменска регистрация е идвал откъм Разград. На първото кръстовище е навлязъл с висока скорост и е ударил странично лек автомобил с двама души в него, предава БТВ.

При удара колата е влачена и е запратена на около 20 метра, а тирът е продължил напред и се е врязал в служебен автомобил на „Комунални дейности“. По време на инцидента служителите са извършвали монтаж на допълнителна секция на светофара.

Пострадал е един от служителите, както и двамата младежи от лекия автомобил. И тримата са откарани в болница. Бащата на младия водач разказа, че синът му е минал на зелено, за което има и свидетели от други автомобили. Според него тирът се опитал да мине на жълто и е последвал удар.

На мястото на катастрофата бяха извикани допълнително полицейски служители, които да регулират движението. Допълнително усложнение създаде закъсал автомобил, който трябваше да бъде избутан извън мястото на инцидента. Причините за инцидента се изясняват, включително кой на какъв сигнал на светофара е минал.