Топ пласьор на дрога по училища отново се изправя пред Темида

Топ пласьор на дрога по училища отново се изправя пред Темида

Топ пласьорът на дрога от Кюстендил Васил Л. /42 г./ отново се изправя пред Темида, след като прокуратурата внесе срещу него обвинителен акт по чл. 354а, ал. 2, вр. ал. 1 от НК. 42-годишният кюстендилец е многократно осъждан. След изтърпяване на последното наказание през 2017 г. за разпространение на наркотични вещества и участие в организирана престъпна група, мъжът отново станал известен дилър на дрога в Кюстендил. Той бил търсен от много наркозависими лица, сред които били и свидетели с тайна самоличност.

През месец февруари м.г., след разговор чрез „Месинджър“, в близост до обществена чешма в с. Невестино, обвиняемият разпространил срещу парична сума амфетамин и екстази. След като се разделили, купувачът бил спрян за проверка от полицейски служители в Бобошево. Той направил опит да избяга, но бил задържан и признал за закупуването на дрогата от Васил.

С цел укриване на наркотични вещества обвиняемият ги държал в имот в местността „Саманли баир“ до гр. Кюстендил, който не бил обитаван нито от него, нито от негови близки. Мъжът разпределил дрогата и я сложил на различни места в имота. След постъпила информация за присъствието на Васил Л. в района, полицейските служители извършили оглед. На място били установени и иззети марихуана и екстази.

През месец юли отново през м.г. 42-годишният мъж отново продал доза амфетамин, само че на непълнолетно момиче пред сградата на едно от основите училища в гр. Кюстендил. Мястото на сделката и поведението на участниците й били наблюдавани от полицаите. Първоначално ученичката признала за закупената дрога, но впоследствие дала съвсем различни обяснения.

След проведено досъдебно производство по делото обвиняемият е бил предаден на съд. Той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Престъпното деяние е било извършено от него при условията на опасен рецидив. Предстои насрочване на разпоредително заседание.