Трагедията в Карнобат: Гей-рецидивист уби брат си с клещи

Трагедията в Карнобат: Гей-рецидивист уби брат си с клещи

Полицаи задържаха 61-годишен мъж, убил брат си в Карнобат. Кървавото деяние е извършено около 8.00 ч. във вторник сутринта в частен дом на улица „Арда“ 55, съобщиха от областната дирекция на МВР в Бургас.

По данни на полицията, до жестокото убийство се стигнало след скандал между двамата мъже. Задържаният убил 50-годишния си брат, като му нанесъл няколко удара с арматурни клещи по главата.

По случая е образувано досъдебно производство под прякото наблюдение и ръководство на Бургаската окръжна прокуратура.

Альоша Янков от Карнобат, който е арестуван за жестокото убийство на брат си, се оказва чудата фигура, достойна за филм на Кустурица или поне за епизод в предаването на Карбовски, съобщи междувременно „Флагман“. Альоша бил рецидивист, многократно арестуван за кражби. Той бил от тъй наречените „кокошкари” – задигал дребни вещи, колкото да се прехранва.

За последно бил в затвора преди 3 години. След излизането си на свобода, шокирал цялата Калайджийска махала в Карнобат с публичното афиширане на връзката си с друг мъж, също затворник. Двойката била дълго одумвана и се превърнала в атракция в махалата. Альоша бил спрял временно с кражбите и се опитвал да се прехранва като честен човек, но му останал тежкият порок с всекидневното напиване. Именно последното такова запиване, той убил най-малкия си брат Ивелин.

Альоша му отнел живота с ножица за арматурно желязо, с която го ударил няколко пъти в главата. След това избягал, но на сутринта, когато изтрезнял, сам се предал в полицията. Междувременно друг от братята открил в 8 часа тази сутрин трупа на Ивелин и веднага подал сигнал в полицията.

Альоша направил пълни самопризнания, дори не се опитал да изхвърли или скрие оръжието на убийството, което бе открито днес до тялото на 50-годишната жертва. Очаква се Окръжна прокуратура в Бургас да поиска постоянен арест за Альоша Янков.