Трагедията с детето в Кърджали: Разследват причиняване на смърт по непредпазливост

Трагедията с детето в Кърджали: Разследват причиняване на смърт по непредпазливост

10-годишно дете припадна в час и по-късно почина, а лекарите до последно водиха битка за живота му. Окръжната прокуратура започна разследване за причиняване на смърт по непредпазливост, съобщават от bTV.

Четвъртокласникът от Основно училище „Свети Свети Кирил и Методий“ влиза в клас 20 минути преди началото на първия час и почти веднага му прилошава. „Сяда на чина си, без да сваля връхната си дреха и минута може би след това му прилошава и пада“, разказва Виолета Богданова, психолог в ОУ „Св. Св Кирил и Методий“.

Детето получава първа помощ от медицинския работник на училището. Четири минути след подаването на сигнала на място пристига и линейка. „Заварват дете без дишане и сърдечна дейност, почват незабавно реанимационни мероприятия“, казва Атанас Митков, директор на ЦСМП – Кърджали. В болницата реанимацията продължава още над час, но безуспешно.

„Много голям е шокът за съучениците ,за учителите .никой не може да повярва, че това прекрасно дете вече не е сред нас. Той няма отсъствия, той изобщо не се е разболявал. Нямаме такава информация да е боледува често и да има някакви здравословни проблеми“, казва психологът на ОУ „Св. Св Кирил и Методий“.

Психологът и педагогическият съветник още днес започнаха работа със съучениците на починалото дете.

Окръжната прокуратура започна разследване за причиняване на смърт по непредпазливост. Предстои да се направи тройна съдебномедицинска експертиза, която да установи причината за смъртта на ученика.