Трагедия! Ловец уби човек с изстрел от 2 километра!

Унгария е разтърсена от шокиращ ловен инцидент. Куршум, изстрелян по време на лов на сръндак, рани човек, който живее в покрайнините на населено място на 2 км от мястото на ловуване. Полицейското управление на окръг Саболч-Сатмар-Берег започна разследване на предполагаемото убийство по непредпазливост.

Говорителят на генералната прокуратура на окръг Саболч-Сатмар-Берег коментира трагичния ловен инцидент:

„Същността на историята, която може да бъде установена въз основа на получените до момента доказателства, е, че на 15 май, в ранните вечерни часове, мъж е прострелян в двора на семейната си къща с неизвестно огнестрелно оръжие около рамото.

Мъжът е откаран в болница, където е починал. Полицията установи, че боеприпасите, открити в тялото на мъжа, са дошли от оръжие на член на местна ловна дружина и с това нарезно оръже е изстрелян така нареченият невинен изстрел на около 2 км от къщата през въпросния период.

Местните ловци са смаяни от инцидента. Един от тях каза, че смърт вътре в града е толкова невероятна, че не може да се повтори. Друг ловец каза, че по случая са разпитани няколко свидетели, а на място полицията проучва обстоятелствата за произшествието. Ръководителят на съответното ловно дружество не пожела да коментира драмата.