Трагедия от 2018-а! Баща и син убиха бизнесмен, напъхаха го в бидон за зеле

Трагедия от 2018-а! Баща и син убиха бизнесмен, напъхаха го в бидон за зеле

На 27 март 2018 г. жителите на село Нареченски бани изтръпват от ужас. Криминалисти вадят труп от вир до населеното място. Тялото е натикано в бидон, след което изхвърлено в река Чепеларска. Оказва се, че мъртвият е софийски бизнесмен и съдружник на баща и син от Нареченски бани. Следват арести.

47-годишният Севдалин Боюклиев и неговият 27-годишен син Марин стопанисвали търговски обект в селото. Той все още бил недовършен, като идеята била да се превърне в магазин и залепен до него ресторант. Техен съдружник и основен спонсор бил бизнесменът от София Венцислав Младенов, пише в. „Марица“.

Тримата се разбирали отлично, имали обща визия за развитието на обектите и нямали търпение да започнат да работят. Между тях обаче, много преди да осъществят намеренията си, изведнъж се прокрадва искрата на раздора. Причината – открити при ревизия липси. Бизнесменът Младенов имал съмнения, че Севдалин и Марин злоупотребяват с доверието му и го крадат. Поради тази причина на 15 март 2018 година поставил камера за видеонаблюдение.

Още когато решил да развива бизнес в Нареченски бани, местни го потърсили, за да го предупредят да не се занимава с Боюклиеви. Твърдо решен обаче, Венцислав не се вслушал в съветите и инвестирал много пари в строящото се заведение. С течение на времето забелязал, че започват да липсват суми.

Именно за да потвърди съмненията си, бизнесменът наблюдава на живо чрез камерата какво се случва. Така видял, че действително баща и син го крадат. Установил, че липсват около 1500-2000 лв., и решил да се срещне със съдружниците си, за да потърси обяснение. Срещата между тримата се състояла на 21 март, седмица след поставянето на видеонаблюдението.

Започнал спор в заведението, който ескалирал за секунди. Първоначално Венцислав се спречкал с бащата, но когато се стигнало до физически сблъсък, Марин се намесил. Записите от камерата впоследствие показали, че бизнесменът разговарял по повод на изчезналите пари със Севдалин, като е ударил по масата и го е бутнал в гърдите.

След това баща и син започнали да налагат Венцислав с крака и ръце. Побоят се пренесъл в съседно помещение, далеч от възможността случайни минувачи да станат свидетели на случващото се. Освен това, там камерата нямала обхват. Според прокуратурата, именно в недовършената част на обекта Севдалин и Марин убили столичния бизнесмен. Удряли го безмилостно с каквото имат подръка – с греда, крак от гардероб и тъпата част на брадва.

Севдалин е нанесъл ударите, докато Марин е държал краката на жертвата. Бащата му казал да не гледа, защото “ще пръска кръв”. Такава е намерена по маратонката на Севдалин. Кръв е намерена и по пода на задното помещение на строящото се заведение, макар баща и син да се опитали да прикрият следите си, сочат от държавното обвинение.

След като се убедили, че бизнесменът е мъртъв, Севдалин и Марин увили трупа в завеса, покрили го отгоре с найлон, след което здраво го завързали с въже. За да се отърват от безжизненото тяло, двамата го натикали в пластмасов бидон, затворили капака и го натоварили на кола.

След това закарали кървавата пратка на около 4 км над село Нареченски бани и я изхвърлили във водите на река Чепеларска. Не пропуснали да свалят видеокамерата, но не я изхвърлили, което се оказало огромна грешка. Прибрали се вкъщи и не обелили и дума за случилото се. Спокойствието им обаче било кратко.

След като Венцислав не се прибрал вкъщи и не вдигал телефона си, негови близки сигнализирали полицията. Бизнесменът бил обявен за общонационално издирване.

На 27 март криминалистите открили бидон на стар път под мост в село Нареченски бани. Отвътре те извадили тялото на бизнесмена, увито в завеса и найлони. Съдебномедицинската експертиза показала, че причината за смъртта са нанесени три удара с тъпата част на брадва, които са довели до тежка черепно-мозъчна травма, блокираща жизнените функции, и аспирация на кръв в белите дробове, довела до асфиксия, което дава основание да се приеме, че смъртта е настъпила по особено мъчителен за него начин.

Самият механизъм на причинените телесни увреждания – множество удари по цялото тяло, глава и крайници на пострадалия, сочат – убийството е извършено с особена жестокост, са заключенията на експертите.

При преглед на видеозаписа от камерата в строящия се магазин от роднините му и полицаите, се установило, че са запечатани последните секунди живот на Венцислав. На записа се виждало как баща и син Боюклиеви го нападат. Полицията веднага ги арестувала, тъй като те били основните заподозрени за убийството. Следва разпит на множество свидетели, които само затвърждават версията на полицията и прокуратурата за смъртта.

Севдалин и Марин Боюклиеви получават обвинения и са изправени пред съда. От държавното обвинение искат 20 години затвор за бащата и 17-годишна присъда за сина.

„Налице са многобройни смекчаващи и отегчаващи вината обстоятелства. Двамата обвиняеми имат чисто съдебно минало и се ползват с добро положение в обществото. Отегчаващите вината обстоятелства се характеризират със самото деяние и прикриването на доказателства“, каза в пледоарията си прокурорът по делото.

Адвокатите на двамата обвиняеми пък настояха за оправдателни присъди. В крайна сметка магистратите дадоха общо 36 години затвор – 20 за бащата Севдалин и 16 за сина му Марин.

Алиби със суджук и ракия

„Публикувани снимки в личния профил на Севдалин говорят за касапските умения на Боюклиев-старши. Начинът на убийство е свързан с житието и битието на Севдалин. В родния край на баща и син телета и прасета се убиват с тъпото на брадвата. По този модел е убит Венцислав. Севдалин си е изготвил и алиби – взел е суджук и ракия и е отишъл в пенсионерския клуб.

Преди фаталните удари с брадва, Боюклиеви са удряли жертвата с греда и врата от гардероб, както и с тръба. От ударите е увредено и сърцето, което е доказано със съдебномедицинска експертиза. Докато си изготвя алиби, синът на Севдалин е почистил помещението. След разкриване на истината благодарение на камерите Марин си е признал и е разказал какво се е случило. Той посочил и къде е хвърлен трупът. Самото тяло е било увито в завеса, главата допълнително е завързана с найлон, за да не кърви. Тялото е увито и с въже.