Транспортират загиналата при катастрофа в Германия Криси срещу 7000 лева

7 хил. лв. са необходими за транспортирането на загиналата при зверска катастрофа в Германия – Кристиана Станчова, обявиха нейни приятели.

Преди ден стартира кампания в областния град, а на няколко места бяха поставени и кутии за дарения. „Такава съпричастност и обаждания да помогнат в такъв тежък и труден момент не съм очаквала. Телефонът ми не спира да звъни, от познати и непознати на семейството, с желанието да помогнат. Звънят ми дори от други градове. За пореден път скръбта ни обедини. Жалко е само, че по такъв нелеп начин и толкова млада си отиде нашата Криси. Не мога и да си представя как, напълно сама се крепи майка й в Германия“, каза кметът на село Жабокрът, където е живее семейството, Десислава Стоянова.

19-годишната Кристиана Станчова загина при зверска катастрофа в неделя вечер в Неерстед (област Олденбург), Германия. На място издъхва и най-добрият футболист на футболен клуб „Бойчиновци“, 20- годишният Денис Деков, който заминал за Германия, за да се види с родителите си.

„Доколкото разбрах разходите по транспорта на нашата Криси ще поеме кюстендилска строителна фирма, към която работи баща й Борислав. Община Кюстендил също ще съдействат с каквото е необходимо. Към момента тялото на Криси все още не е освободено. Когато това стане към Германия ще потегли траурна кола от Кюстендил. Едва тогава от там ще си тръгне и нейната майка Десислава, която бе заминала преди месец да работи с дъщеря си във фирма за пакетиране на месо“, обясни още кметът на потъналото в скръб кюстендилско село.