Треньорът накарал Борис да изпие ампула преди фаталния мач

Боксьорът Борис Станчов, който мистериозно почина след мач в Албания, е изпил ампула с неизвестно съдържане пред да започне двубоя. Дал му я треньорът, разказа пред БНР неговият съотборник Руслан Николов.

Той не знае какво е било съдържанието на ампулата, но обясни, че починалият боксьор не за първи път пие подобни медикаменти.

„Треньорът му даде нещо като една ампулка, искаше да му бие инжекция и това да му даде повече агресия и мотивация на ринга.

Той не поиска изобщо да го пие, обаче треньорът му каза: „Айде, бе, женчо“, и му го сипа във водата. Борис изпи половината вода. Не искам да лъжа. Просто това, което знам, мога да ви кажа“, сподели Руслан.

Станчов е излязъл на ринга със самоличността на Исус Величков, като стана ясно, че двамата са братовчеди.

„Треньорът му е казал, че не може да се бие с неговата лична карта и с неговото истинско име, при положение, че не може да му изкара лиценз. На мен ми го изкараха този лиценз за три дни“, добави Николов.

И заяви, че познава Боби от една година. „Познавам го много добре. Много добър човек“, каза Николов.

Близките на починалия български боксьор обвиняват треньора му за трагедията на ринга в Шкодра, където Станчов припадна по време на състезание, а по-късно издъхна в болница.

Треньорът му твърди, че не е знаел, че починалият боксьор ползва лиценза на братовчед си Исус, въпреки че се е обръщал към него с името Боби Джи.

Роднините подозират, че схемата с фалшифициране на данните и използването на чужд лиценз е направена със знанието на треньора, който е печелил големи суми на гърба на Борис.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share