Трета година делото за проституция в клуб „Силикон” не може да стартира

Трета година делото за проституция в клуб „Силикон” не може да стартира

Делото срещу тримата обвиняеми за склоняване към проституция и предоставяне на помещение за блудствени действия в пловдивския клуб „Силикон” се провали за пореден път. Старт на процеса в Районен съд-Пловдив отново не беше даден, като причината са допуснати грешки в обвинителния акт. Според съда, от обвинението са допуснати пропуски и трябва да бъдат изчистени неясноти, кога точно са извършени инкриминираните деяния. Това е втори пореден път в който делото се отлага и се връща за поправка на прокуратурата по същата причина.

Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд, пише TrafficNews.

Обвиняеми в процеса са собственикът на еротичния бар Димитър Донов, управителят на заведението Николай Димитров и Алит Алит от Варна, за който се твърди, че е извършвал сводническа дейност.

Припомняме, че тримата бяха арестувани при зрелищна акция в края на февруари 2020 година. Тогава униформените нахлуха в обекта посред „разгорещен“ купон. Гостите и персонала на бара бяха натръшкани на земята. Самият Донов е категоричен, че обвиненията са скалъпени, а операцията е поръчка на конкуренти в бизнеса.

Според данни от дознанието в заведението се е развивал успешен бизнес с платена любов. Твърди се още, че помещения от заведението са били предоставяни за отдаване на сексуслуги срещу заплащане. Работното обвинение включва и набиране на жени за разврат.

Според обвинителния акт, тримата мъже са склонявали 7 жени, да бъдат използвани за развратни действия, като собственикът и управителят са предоставили три броя обособени стаи, част от заведението, за полови сношения и блудствени действия.

Припомняме, че на скоро управителят на друг известен еротичен клуб под тепетата – „Бътерфлай“ беше арестуван и също се изправи пред съда. 32-годишният Аксел Стоичков сключи споразумение с прокуратурата, призна вината си и се измъкна само с условна присъда и глоба. Той получи само 3 години наказание, което е отложено във времето с изпитател срок от 5 години. Глобата която съдът отреди да заплати е в размер на 10 000 лева.