Тримата болни от Пещера с COVID-19 са в стабилно състояние

Тримата болни от Пещера с COVID-19 са в стабилно състояние

Състоянието на 72-годишната жена от Пещера, която бе докарана в събота в Инфекциозно отделение на болницата в Пазарджик и е с потвърдена проба за COVID-19, е стабилно, без данни за дихателна недостатъчност.

Това информираха от Регионалната здравна инспекция в Пазарджик. Състоянието на 77-годишния мъж е стабилно, но с редица придружаващи заболявания. Неговата съпруга, на 72 години, е с увредено общо състояние – двустранна бронхопневмония и други придружаващи заболявания, включително сърдечно-съдови.

Тримата пациенти са били докарани с три отделни линейки в държавната областна болница в Пазарджик в събота, буквално през няколко минути. Тримата заедно са се лекували във „Вътрешно отделение“ на МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – Пещера и са били контактни.

Отделението към настоящия момент е под карантина. Съпрузите и третата жена се намират в „Инфекциозно отделение“ на МБАЛ Пазарджик, където бе направен изолатор за лечение на пациенти с опасното заболяване. Взети са проби на контактните лица и се очакват резултати.