Трима загинаха при катастрофа между два автомобила и автобус със сръбски туристи

Трима загинаха при катастрофа между два автомобила и автобус със сръбски туристи

Туристически автобус и два автомобила катастрофираха на национален път близо до град Пайония в Северна Гърция тази сутрин, съобщава в. „Катимерини“, като уточнява, че трима души са загинали, а редица други са ранени, предаде БТА.

Говорителят на пожарната служба Янис Артопойос заяви, че трима души са извадени в безсъзнание от една от колите. Друг много тежко ранен човек е изваден от втората кола, от която са били спасени други двама сериозно пострадали. В туристическия автобус е имало около 20 ранени лица.

Според говорителя е имало 78 души в автобуса, който превозвал сръбски туристи, пътуващи към Аспровалта, в района на Солун, за ваканция.

Според шофьора на автобуса автомобилът с четирима пътници се е движел в обратната посока, когато внезапно се блъснал челно в автобуса. В резултат на сблъсъка автобусът излязъл от шосето и паднал в канавката. Автомобилът, в който имало четирима пътници, бил напълно смачкан при катастрофата, а втората кола, в която пътувала сръбска гражданка с детето си, също била засегната от сблъсъка.