Трима задържани с наркотици при спецакция в Сливенско

Задържаха трима с наркотици при спецакция на полицията против наркоразпространението в Сливенско. Освен за наркотици полицаи от Сливен и Котел проверяваха за продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни, и присъствието им на обществени места след 22 часа без придружител.

Проверките са извършени със съдействието на Зонално жандармерийско управление-Бургас и Регионалната здравна инспекция Сливен. Проверени са моторни превозни средства, лица, питейни и увеселителни заведения, търговски обекти, зали за хазарт и други обществени места, на които се събират повече хора.

По време на операцията са установени случаи на притежание на наркотични вещества – канабис и метамфетамин в село Калояново, в игрална зала и частен дом в град Сливен. В тази връзка трима мъже са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Проверен е сигнал за сбиване в заведение в град Сливен, при което е пострадало момче на 18 години, което е настанено за лечение в болнично заведение в град Сливен без опасност за живота. Работата по установяване на извършителя и обстоятелствата по случая продължават.

Полицейски екип, съвместно със служители на РЗИ-Сливен са установили нерегламентирана продажба на райски газ в търговски обект в град Сливен. По случая е взето отношение от екипа на здравната инспекция.

В заведения и на обществени места след 22 часа са установени осем непълнолетни без придружители. Съставени са актове по Закона за закрила на детето.

От екипа на РЗИ са съставени шест акта по Закона за здравето за тютюнопушене на закрито.

От полицията съобщават и за случай на домашно насилие в Твърдица. На 30 март в Районното управление е започнато досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на 18-годишно момиче. Задържан е младеж на 20 години от град Твърдица. На момичето е осигурена правна помощ.

Това е поредният случай на домашно насилие в Сливенско, като от 22 до 24 март градът бе домакин на обучение на тема „Разпознаване на домашното насилие. Психологични техники за оценка и адаптивно справяне“.