Трима младежи в ареста и трима с парична гаранция за 21,5 кг канабис

Трима младежи в ареста и трима с парична гаранция за 21,5 кг канабис

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на 3-ма от обвиняемите шестима младежи за държане с цел разпространение на канабис.

По отношение на останалите 3-ма, съдът определи мярка за неотклонение „Парична гаранция“.

Окръжна прокуратура – Кюстендил бе внесла искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение и на 6-имата обвиняеми. В него се посочва, че на 21 ноември 2022 г. е било извършено претърсване и изземване в махала „Марена“ в района на с. Соволяно, област Кюстендил. В изоставена постройка е било открито незаконно държано с цел разпространение наркотично вещество – канабис. Общо количество на предмета на престъпното деяние е 21,557 килограма.

Окръжен съд – Кюстендил счете, че от събраните по досъдебното производство доказателства към момента, може да се направи обоснованото предположение за съпричастност и на 6-имата задържани лица. Съдът намира, че за всички няма реална опасност от укриване, като има предвид, че трима от тях са ученици, а другите трима учат или работят и не са правили опит да прикриват следи, напротив съдействали са на разследването.