Трима са загинали при катастрофата с боинга в Истанбул, самолетът паднал от 3 метра

Трима са загинали при катастрофата с боинга в Истанбул, самолетът паднал от 3 метра

По последни данни, трима души са загинали, а 157 други са били ранени при самолетната катастрофа днес в Турция, предаде АП. Пострадалите са настанени в болница с различни травми.

Според по-ранното съобщение, ранените бяха 52-ма души и нямаше данни за жертви. Самолетът е паднал от три метра, преди да се разцепи на части при кацане на летище „Сабиха Гьокчен“ в Истанбул.

На борда на самолета е имало 177 души по време на инцидента, включително шестима души екипаж, уточни министърът на транспорта на Турция Кахит Турхан.

Самолетът, който е изпълнявал вътрешен полет от Измир, не е успял да спре в рамките на пистата по време на „твърдо“ кацане на фона на силни ветрове и дъжд.

Всички полети се пренасочват към летище „Ататюрк“ – най-голямото летище в най-големия турски град.

Самолетът е бил 11-годишен Boeing 737, според уебсайта за проследяване на полети Flightradar24.

Pegasus е частен, нискотарифен превозвач със седалище в Истанбул, чиито самолети летят по 97 маршрута, предимно в рамките на Турция и до дестинации в Европа, Близкия Изток и Централна Азия.

Няма пострадали български граждани при самолетната катастрофа на истанбулското летище „Сабиха Гьокчен“, довела до жертви и ранени. Това съобщиха от Министерството на външните работи.

По информация на българското генерално консулство в Истанбул местните власти са потвърдили, че на борда на самолета не е имало наши сънародници.

Пътническият самолет, изпълняващ редовен полет от Измир до Истанбул, излезе вчера вечерта извън пистата на летището.

При необходимост българските граждани могат да се свържат с генералното консулство в Истанбул на телефони +90-212-281-01-14, +90-212-281-01-15, +90-212-281-01-16