Тръгва делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви

Първо разпоредително заседание по делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви ще се проведе днес в спецсъда. На него няма да се разпитват свидетели, а ще бъде изслушани становища на прокуратурата и адвокатите за бъдещия ход на процеса.

Очаква се защитата да поиска връщане на делото за дораследване с мотива, че са допуснати процесуални нарушения. Арабаджиеви са подсъдими с още петима души за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци и пране на пари.

На 7 февруари Специализираният наказателен съд остави в ареста Вълчо Арабаджиев. Тогава Съдът отхвърли молба на Вълчо Арабаджиев за промяна на мярката му за неотклонение от „Задържане под стража“ в по-лека. На 4 февруари Съдът потвърди мярката на Маринела Арабаджиева – „Задържане под стража“. Решението е било взето на закрито заседание на Апелативния специализиран съд.

На 19 декември 2019 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Вълчо (Ветко) и Маринела Арабаджиеви и останалите петима обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, престъпно укриване на данъци и изпиране на пари.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share