Тръмп се шегувал за инжектирането на дезинфектант

Тръмп се шегувал за инжектирането на дезинфектант

„Майтап бе, Уили!“ Така извънземният герой Гордън Шамуей или накратко Алф от популярната телевизионна поредица успокояваше Уили Танер, когато изтърсеше някоя неуместна шега. Общо взето в този стил днес американският президент Доналд Тръмп обяви, че всъщност се е шегувал и не е говорел сериозно, когато предложи да се инжектират болни хора с дезинфектант.

Президентът на САЩ предизвика бурни коментари и редица предупреждения от производители, когато сподели идеите си как да се лекува COVID-19. Социалните мрежи пък се напълниха с иронични колажи на Тръмп.

Но Тръмп твърди, че изказванията му били саркастични, а не предлагал наистина опасни действия за здравето на хората. Въпреки че очевидно говореше на лекарите, които бяха с него на пресконференцията, сега милиардерът казва, че всъщност говорел на журналистите и се шегувал. А след редовния брифинг снощи, президентът си тръгна без да отговаря на въпроси както обикновено.

„Въпросите всъщност ги задавах саркастично, на репортер, също като теб. Исках да видя какво ще стане. Дезинфектантът работи върху ръцете. И аз задавах въпрос на един журналист, който беше там вчера. Преди това докторите ми бяха казали, че вирусът се задържа между 3 и 6 часа на твърди повърхности, а на слънце или с препарат умира за по-малко от минута. И затова зададох саркастичен въпрос на репортери за дезинфектант за вътрешна употреба”, каза днес Тръмп.