Тумба цигани преби баща с дете във Видин

Тумба цигани нападнаха баща с малко дете във Видин, съобщава BulNews. Екшънът се е разиграл в събота, на 16 май около 11 часа. Нападнатият мъж бил с детето си пред блока, който се намира в идеалния център на града. Той бил причакан от трима-четирима младежи от ромски произход, които решили да приключат спор, започнал преди няколко дни.

Въоръжени с бухалки, младежите започват да налагат бащата пред очите на двегодишния му син. Първите удари той поел с гръб, пазейки детето. В същото време с колата си минава от там негов познат, вижда случващото се, слиза от колата и, в опита си да помогне, също отнася няколко тупаника, но все пак двамата успяват да прогонят циганската тумба. Нападателите избягали, но по-късно са издирени и задържани в полицията.

Грозната случка си има предистория. Няколко дни по-рано млад циганин подкарал на задна скорост и спрял на сантиметри от бебешката количка на млад мъж. Изуменият баща ударил по багажника на колата, с което предизвикал гнева на нахалния шофьор. Последвал скандал и заплахи, на които бащата не обърнал внимание преди атаката с бухалки вчера.

Макар че информацията не е официално потвърдена от полицията, в крайдунавския град се говори, че потърпевш от разпрата е Владимир Скорчев, брат на заместник-кмета по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев. Двамата са синове на дългогодишния и уважаван кмет на Дунавци Димчо Скорчев. По информация от приятел на пострадалия, четирима от шестимата нападатели са били задържани в полицията, макар че при разправмията са се разбягали. Те не са имали време на налагат дълго Владимир, поради което нараняванията му не са сериозни.

Сред нападателите са хора, които наскоро са се прибрали от Словения и Австрия. Не е ясно с какво се занимават циганите, но от снимките им в социалните мрежи личи, че разполагат с много пари, тъй като са окичени с килограми злато. Отделно от това карат коли, купени за по няколкостотин хиляди евро.