Туркиня се омъжи за мъж, залял я с киселина

Туркиня се омъжи за мъж, залял я с киселина

В Турция 20-годишно момиче прости на мъж, който я заля с киселина преди две години и се омъжи за него. Заради инцидента Берфин Йозек едва не загуби зрението си, съобщава Дейли мейл.

23-годишният Казим Селтик залял любимата си с киселина след раздялата им през 2019 г. Малко преди нападението младежът казал на момичето, че понеже той не може да я вземе, никой няма да може.

Йозек оцеля и сигнализира за нападателя в полицията. Тогава Селтик беше арестуван, но след това започна да й пише и да моли за прошка. Жертвата дори в един момент оттегли изявлението си с аргумента, че се обичат, и на нея й е неудобно, че той лежи в затвора. Въпреки опитите да бъде освободен от наказателна отговорност, Селтик бе осъден на 13 години и шест месеца затвор.

Но промените в закона, съчетани с нововъведенията в областта на коронавируса, позволиха на младежа да излезе от затвора по-рано и да мине към пробация. След освобождаването му Селтик предложи брак на Йозек и тя се съгласи. Семейството на момичето не подкрепя брака им. „Тя се омъжи без наше знание. Борих се за нея дълги години, но сега всичко беше напразно “, каза баща й.

По-рано беше съобщено, че Северна Нигерия, където преобладава мюсюлманско население, 20-годишно момиче се омъжи за полигам, който е 70 години по-възрастен от нея. През последните шест години мъжът се е оженил за поне четири млади жени. Близки до семейството източници съобщиха, че наскоро емирът се е развел с всичките си съпруги, за да избере нови. Според тях планът на Умар бил да иска да се ожени за поне три момичета наведнъж.