Тъмнокож изнасилвач на англичанки настоява съдът да го освободи, защото бил „пълноправен бежанец“

Тъмнокож изнасилвач на англичанки настоява съдът да го освободи, защото бил „пълноправен бежанец“

Изнасилвачът, от който Великобритания настръхна, бе осъден на доживотен затвор. Етиопецът Темесджен Деста нападна жена в Бирмингам часове, след като удуши друга жена на плажа Мърсисайд. 32-годишният мъж бе осъден на доживотен затвор за изнасилването на двете жени.

През март започна мащабно издирване на бежанците от Етиопия, като полицията предупреди, че той пътува нагоре и надолу по железопътната мрежа, за да набелязва жертвите си.

Деста е отишъл във Великобритания през 2017 година, минавайки през Шотландия. Днес в съда стана ясно, че той е бил заключван и преди година за расистки обиди към охрана и притежание на нож, но успял да избегне затвора. По време на делото Деста пледира за невинност и каза на съдията, че е „пълноправен бежанец“ и го помоли да го помилва.

Деста бе признат за виновен в обвинението за изнасилване, както и други опити за изнасилване. Извергът е завързал една от жертвите си във влак, пътуващ към Бирмингам от Ливърпул на 15-ти март. Той е направил опит за изнасилване и над друга жена 10 часа по-рано. Деста нахлул в апартамента на жена, след като разбрал, че живее сама. Хванал я за гърлото и я хвърлил на леглото, твърдейки, че притежава нож.

След това вързал ръцете й с колан от халат, краката й с кабела от зарядното на телефона и барикадирал вратата със стол, преди да избяга. Жената успяла да избяга след 45 минути и побегнала към портиера с вързани ръце. Деста заплашвал всичките си жертви, че ще ги убие.