Търсят се свидетели за убийството на Тинето

Търсят се свидетели за убийството на Тинето

Главният секретар на МВР Петър Тодоров каза пред медиите, че се работи по няколко версии за убийството на 44-годишния мъж до стадион „Георги Аспарухов“.

Тодоров участва в откриването на учебната година в Академията на МВР. На събитието присъства и министърът на културата Велислав Минеков.

Главният секретар допълни още, че се изземват записи, търсят се свидетели и се провеждат оперативно-издирвателни действия по всички възможни версии.

44-годишният Георги Христов- Тинето бе застрелян сутринта на 29 септември. По-късно стана ясно, че мъжът е с множество криминалистически регистрации и присъда за грабеж, придружен с убийство.

През 2002 г. при грабеж в Харманли той убива човек и ранява други двама. През 2005 г. Георги Христов е осъден на доживотен затвор без право на замяна. Тогава наказанието е наложено задочно, тъй като след грабежа той се укрива и е обявен за международно издирване от Интерпол.

10 години след извършването на престъплението – през 2012 г., Георги Христов бе арестуван в Испания и предаден на българските власти. През 2014 г. обаче присъдата му бе намалена на 14 г. затвор. и четири години по-късно Тинето е освободен предсрочно от затвора.