Убиецът на голия дядо викнал и майка си да чистят след клането

И майка си Евгения е викнал убиецът Ивайло Митев, за да му помогне да изчисти жилището на заклания от него Васил Петров. Това стана ясно в Софийския градски съд.

Там, точно в 14 часа, с белезници в 10-а зала на Съдебната палата, Митев бе доведен по искането на Софийската градска прокуратура да остане за постоянно в ареста. Навремето с майка му живели в дома на Петров. „Този човек би майка ми. Излъга я, излъга и други хора. Само моля да бъда при семейството си. Нито ще се укривам, нито ще бягам“, каза Митев.

Припомняме, че 71-годишният Васил Петров бе открит гол и увит в одеяло в столичния кв. „Обеля“ миналата седмица.

За смъртта му е задържан Ивайло Митев, негов познат, с когото се черпили, преди да се стигне до ударите с нож.

Двамата често пиели заедно. Така било и във фаталната вечер, но след няколко чашки се скарали. Тогава гостенинът издебнал домакина си да стане, за да отиде до тоалетната.

Грабнал кухненски нож и го нападнал в гръб. Пробол го няколко пъти, а мъжът паднал на пода. Нападателят продължил и започнал да ръга жертвата си и в гърдите и корема.

След като го убил, запазил хладнокръвие. Съблякъл мъжа и прибрал дрехите, които впоследствие изгорил. Сложил тялото в банята и старателно измил целия апартамент.

Ползвал и белина, за да заличи следите от кръв, които биха светнали на флуминесцентна светлина.

Тялото пък изкъпал внимателно. Ползвал душгел, а не само вода. Къпането било със студена вода – така мъжът целял раните да се свият, разказал той на разследващите.

След банята убиецът увил жертвата си в одеяло и го сложил на пода в спалнята. Взел кървавите дрехи и ги изгорил. Същото направил и с одеждите, които носел по време на убийството.

Тялото престояло няколко дни в дома му, пише „24 часа“.

Митев има стара присъда за длъжностно престъпление, по която е реабилитиран. Съдия Гюляй Кокоева се възмути, че след убийството Митев продължи да ходи ма работа.“ Водил е нормален начин на живот“, каза тя и остави Петров в ареста. Той може да обжалва пред Софийския апелативен съд на 16 ноември.