Убиецът на детето в Асеновград остава зад решетките

Окръжният съд в Пловдив взе мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 22-годишен мъж, обвинен в убийството на 3-годишно дете и закана с убийство на майката.

Спрямо жителя на ромската махала на Асеновград са повдигнати две обвинения. Едното е за зверското убийство на момченцето, а второто е, че се е заканил на майката ако го издаде, да я убие и нея. Причината за жестокия побой върху момченцето е, че събудил пастрока си. През деня мъжът спял и двете деца – доведеното 3-годишно и неговото собствено на 4г., си играели. Бурната им игра довела до това, че по-малкото събудило пастрока си, който побеснял.

Съдът намери, че от наличните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на престъпленията, в които е обвинен. Несъмнено е установено, че обвиняемият е живял в общо домакинство с пострадалото дете и неговата майка. Налице са показания на майката на момченцето, дадени пред съдия.

В тях подробно са описани механизмът и интензитетът на нанасяне на ударите върху 3-годишното дете, в резултат на които са причинени множество тежки травматични увреждания, включително тежка гръдна и коремна травма, кръвонасядания на меките черепни покривки и по цялото тяло.

Още в момента на извършването на първото престъпление е заключил вратата на помещението отвътре и е отправил заплахи с убийство към майката на детето, ако тя издаде причините за смъртта му.

За това престъпление НК предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 24 март от 10.00 часа.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share