Убиецът на малката Маделин разкрит след 13 години?

Германската полиция разкри късно вечерта в сряда, че е идентифицирала нов заподозрян за изчезването на британското момиченце Мадлин Маккан през 2007 г. Немските власти заявиха, че 43-годишният мъж може да е убил детето.

„Във връзка с изчезването на тогава 3-годишното британско момиче Мадлин Бет Маккан, прокуратурата в Брауншвайг разследва 43-годишен германски гражданин по подозрение за убийство. Имаме напредък по случая“, се казва в лаконичното съобщение на федералната полиция.

На 3 май 2007 г., няколко дни преди четвъртия си рожден ден, малката Мади изчезва от ваканционния апартамент на семейството ѝ в село Алгарве в Португалия, докато родителите ѝ вечерят с приятели в близкия ресторант. Това доведе до една от най-големите издирвателни операции в историята. Въпреки широкия спектър от заподозрени и теории за случилото се, досега никой не е осъден за нейното изчезване.

Заподозреният, чиято самоличност не се посочва от полицията, излежава „дълга присъда“ и има предишни обвинения за сексуално насилие над деца, съобщи германската федерална криминална агенция. Водещият следовател Кристиан Хопе каза пред телевизия ZDF, че разследването им е накарало полицията да подозира, че мъжът най-вероятно е участвал в убийството на Мадлин.

Той е живял между 1995 и 2007 г. в Алгарве, добави полицията, отправяйки апел за информация, свързана с две превозни средства, които заподозреният е използвал, както и два телефонни номера. Първият е тъмен „Ягуар“ XJR 6 с немски регистрационни табели от град Аугсбург. Второто превозно средство е „Фолксватен T3″ с португалска регистрация.

Португалската полиция приключи разследването си през 2008 г. след напрегнати 14 месеца, което в един момент замеси родителите ѝ в нейно отвличане, преди да оттегли от тях всякаква вина. Британската полиция откри собствено разследване през юли 2013 г., но разкопаването на район в Прая да Луз не даде никакъв резултат.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share