Убиецът на мъничката Кристин застава пред Темида на 9 януари

Убиецът на мъничката Кристин Георгиева от сливенското село Сотиря, 21-годишният Мартин Трифонов ще застане пред Темида на 9 януари, за когато е насрочено разпоредително заседание, съобщиха от окръжния съд в Града на стоте войводи.

Към момента убиецът на 7-годишното момиченце, което бе намерено мъртво под мост насред селото на 15 август със следи от опит да бъде изнасилено се намира в болницата към софийския затвор, откъдето предстои да бъде доведен под конвой.

Извергът е обвинен за убийство на малолетно дете с особена жестокост, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Второто обвинение е опит за изнасилване, за което се предвижда от 10 до 20 години затвор. Третото обвинение е за блудство с малолетно дете, като предвиденото наказание е от 5 до 20 години „лишаване от свобода“. По това дело няма да бъде допуснато съкратено следствие, заради направената наскоро промяната в закона, която забранява такава процедура при умишлено причиняване на смърт, припомнят юристите.

Трифонов бе заловен след почти 24-часово издирване на 16 август като при задържането му бе ранен в лявото бедро и дясната подбедрица.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share