Убиецът на мюсюлмани посегна на кралица Eлизабет II

На 12 години затвор беше осъден Давид Парнам, жител на Линкълншир, наричащ себе си „Убиец на мюсюлмани“, който изпрати писма с безобиден бял прах до кралицата и други високопоставени служители във Великобритания.

Писмото, адресирано до Елизабет II, съдържаше думите „Клоуните вървят след теб“. Както беше казано в съда, той също изпращал писма, подбуждащи към омраза към мюсюлманите до тогавашния премиер Тереза Мей и някои епископи.

36-годишния анализатор на ИТ системи беше осъден по 15 обвинения, включително подстрекателство към убийство, манипулиране на токсични и експлозивни вещества и изпращане на писма за създаване на извънредна ситуация.

Той призна вината си по всички обвинения, но заяви, че не си спомня да е писал или изпращал нещо в кралския дворец, както твърди прокуратурата.

Парнам ще изтърпява наказанието си в психиатрична клиника, докато здравословното му състояние не позволи да бъде преместен в затвора.

През март 2018 г. Парнам изпрати над 300 плика на политици и религиозни лидери, като ги призоваваше за провеждане на ден „Накажи мюсюлманин“.