Убиецът на мюсюлмани посегна на кралица Eлизабет II

Убиецът на мюсюлмани посегна на кралица Eлизабет II

На 12 години затвор беше осъден Давид Парнам, жител на Линкълншир, наричащ себе си „Убиец на мюсюлмани“, който изпрати писма с безобиден бял прах до кралицата и други високопоставени служители във Великобритания.

Писмото, адресирано до Елизабет II, съдържаше думите „Клоуните вървят след теб“. Както беше казано в съда, той също изпращал писма, подбуждащи към омраза към мюсюлманите до тогавашния премиер Тереза Мей и някои епископи.

36-годишния анализатор на ИТ системи беше осъден по 15 обвинения, включително подстрекателство към убийство, манипулиране на токсични и експлозивни вещества и изпращане на писма за създаване на извънредна ситуация.

Той призна вината си по всички обвинения, но заяви, че не си спомня да е писал или изпращал нещо в кралския дворец, както твърди прокуратурата.

Парнам ще изтърпява наказанието си в психиатрична клиника, докато здравословното му състояние не позволи да бъде преместен в затвора.

През март 2018 г. Парнам изпрати над 300 плика на политици и религиозни лидери, като ги призоваваше за провеждане на ден „Накажи мюсюлманин“.