Убиецът на Оги Лудия готвел бягство от затвора

Убиецът на Оги Лудия готвел бягство от затвора

Пловдивският административен съд отмени заповед на управата на затвора, с която Божидар Атанасов, който излежава две доживотни присъди, е трябвало да бъде преместен зад решетките в София.

Въпреки оперативната информация от негов съкилийник, че той готви бягство и крои планове да се снабди с пистолет, магистратите подчертаха, че някои от затворниците не искат Атанасов в редиците си и това може да е причината за доноса срещу него.

Килърът е зад решетките за убийството на бизнесмена Огнян Харизанов-Лудия и на митничаря Георги Дребчев, но по втората присъда още не се е произнесъл ВКС.

Информацията била, че той планира да изчезне по време на разходката си на т. нар. голямо каре, защото тогава има свобода на действие. При обиск в килията му е открит мобилен телефон, в който имало описания на времето, необходимо за придвижване от затвора до районно управление в Пловдив и до други места.

Съдът обаче реши, че това е свързано с отпуски, през които Атанасов трябвало да се регистрира в полицията. Решението на магистратите той да остане в Пловдивския затвор, е окончателно.