Убиецът от Негован иска на свобода

Убиецът от Негован иска на свобода

Георги Нанчев – един от двамата, обвинени за извършването на жестокото двойно убийство на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и неговата съпруга Марияна, иска да излезе от ареста. На него и на съдружника му Пламен Шляпашки им беше наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ миналата година, след като бяха спипани за бруталното посегателство.

Двамата мъже направиха пълни самопризнания тогава и разкриха ключови детайли от престъплението. Убийците застреляли възрастното семейство в дома им в София, след което нарязали телата им на парчета, вкарали ги в бидони и ги скрили край водоема в Негован. След това старателно прикрили следите си и изчистили местопрестъплението с белина.

Касапите кроили пъкления си план около година, стана ясно от показанията на обвиняемите.

Мотивът за извършването на убийството бил финансов. Георги Нанчев е познавал жертвите от 15 години и е знаел много за имотите и доброто финансово състояние на семейството.

Той е лежал 4 пъти в затвора. Според доказателствата, неговата роля била да разфасова телата на жертвите, а самото убийство извършил вторият обвинен – Пламен Шляпашки, който възпроизвел изстрелите от пистолет със заглушител.

Днес Софийският апелативен съд ще вземе становище по искането на Нанчев за по-лека мярка за неотклонение.