Убиецът от Първомай в съда: Тя работата свършена вече, ама искам у дома

Убиецът от Първомай в съда: Тя работата свършена вече, ама искам у дома

Васко Колев, който е обвинен в убийството на Димитър Митев в Първомай, иска у дома, съобщи Блиц.

„Тя работата свършена. Нищо, каквото е, това. Не искам да съм задържан, защото имам малко бебе, но какво да правя. Искам чисто и просто да ме освободите, докато се гледа делото, за да си гледам жената и внучето“. Това бяха последните думи на Колев пред магистратите в Окръжен съд, където днес се гледа мярката му за неотклонение.

Той остава в ареста, прецени съдът. Колев има предишни присъди, последната е изтърпял през 2020 г. Колев работи като пастир. Преди няколко вечери компания се събрала да пийне и хапне в дома на жертвата.

Между Димитър Митев и гостенина Колев възникнал скандал, били сериозно подпийнали. Свидетелка обясни в съда, че е видяла как Колев замахва с нож няколко пъти, на ръката му видяла кръв. Друг свидетел каза, че е видял как прободеният Димитър бяга навън, а Васко го подгонил по улицата.

Ножът, с който е извършено убийството, е с дължина на острието 16.5 см., с червена дръжка. Той е намерен. Димитър паднал на улицата, малко по-късно издъхнал в болница. Според аутопсията на Съдебна медицина Пловдив причината за смъртта е остра кръвозагуба и травматичното увреждане.

Въпреки, че убиецът е инициирал качването и превозването на ранения в колата и е настоявал да бъде откаран в болница, съдът прецени, че няма опасност да се укрие, но има опасност да извърши ново престъпление. Магистратите не уважиха искането на мъжа за домашен арест. Заплашват го от 10 до 20 години затвор.